صداقت
ناقل: حجةالسلام شیخ علی احدی
حاجآقای واله و همۀ کسانی که در مکتب اهل بیت؟عهم؟ تربیت شدهاند با مردم با اطرافیانشان با دانشپژوهانشان با مستمعینشان صادق بودند. صداقت داشتند. این مردم اگر حس کنند آن خطیب، آن سخنران، آن استاد در گفتار صداقت دارد، خیلی زود اثر میپذیرند.
یک وقتی ایشان در منبر دربارۀ آیین همسرداری صحبت میکردند که ما مردها باید درست زندگی کنیم، باید نسبت به همسر، نسبت به بچهها این نکات را رعایت کنیم. بعد فرمودند اینطور نیست که آدم بگوید من بلد هستم و راحتم و کاری ندارد. شاه بیت حرفم این قسمت است که فرمودند طلبهها! من خودم _ اشاره به خودشان کردند _ من خودم بیتعارف به شما بگویم اول زندگی بلد نبودم چطور زندگی کنم! یک وقت کسر شأنتان نباشد و به شما بربخورد که ما بلد هستیم، ما اهل مطالعه هستیم، نخیر من خودم _ به خودشان اشاره میکردند_ هم بلد نبودم روش همسرداری را ... این یک نمونهای است که همان صادق بودن، بیتعارف بودن ایشان را به وبی نشان میدهد.
اگر گاهی مثلاً یک شبی موفق به نماز شب نشده بودند، خیلی راحت میگفتند ما که دیشب برای نماز شب خواب ماندیم یا مثلا دیشب توفیق پیدا نشد. این صداقت با مردم روش عملی است که خیلی تبلیغ را تأثیرگذار میکند. البته این صداقت منافاتی ندارد انسان حافظ اسرار باشد. آن به جای خودش، هر حرفی را هر جا نزند. اینها هر کدام یک مرز خاص خودش را دارد.